День Захисника Ураїни

Для козаків день Покрови Божої Матері був найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії. Саме 14 жовтня у козаків відбувалися вибори нового отамана.

Після зруйнування Запорізької Січі в 1775 році козаки взяли з собою образ Покрови Пресвятої Богородиці. Вони настільки вірили в силу Покрови і настільки щиро й святково відзначали цей день, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова.

І у нашій школі відбувся захід, присвячений дню козацтва. Відбулися козацькі розваги: визначені кращі знавці гетьманів, переможці по перетягуванню канату... Змагалися дві команди "Соколята" та "Орлята". З рахунком 10:10 перемогла "козацька дружба".

Щиро вітаємо з прийдешнім святом усіх чоловіків, адже козацтво щільно переплелося з історією українського народу. І сьогодні козак – це не той, хто одягнений у шаровари. Це перш за все чоловік сильнийдухом, який воюватиме за свою свободу. Тож нехай ваше прагнення до волі та незалежності буде вашою неодмінною рисою!

Кiлькiсть переглядiв: 92